onsdag 15 augusti 2012

Mummiga mellanmål på jobbet!


Kesellasorbet
Jag äter mellanmål 2-3 gånger om dagen. Allt ifrån en frukt till något lite rejälare som det här receptet.
Bara nyttigheter som dessutom ger din kropp vad den behöver innan,under och efter träningen.
Lätt som en plätt och kan dessutom portioneras upp och frysas in för framtida ändamål.

Ingredienser:
Valfria bär, (Jag valde Hallon idag.) Är bären frysta blir det en sorbetliknande smak på alltihop. Mycket gott.
Kesella Naturell. (Noga med det där, utan tillsatt socker ska det vara)
Vaniljstång.
Nötter. (Valnötter blev det idag, men prova gärna med andra nötter eller russin t. ex.)

Stoppa ner alltihop i en bunke. Lagom med bär och nötter i förhållande till Kesella. För mig är 1 Burk Kesella = 1 portion.
Skär vaniljstången längs med och skrapa ut de svarta vaniljfröna.
Fram med mixerstaven och blås på.


Kesellan blir lite gräddliknande och nötterna krossas tillsammans med bären. Låt inte nötterna bli för hårt mixade utan se till att det är ganska stora bitar kvar. Det blir godast så.
 Toppat med rostade pumpakärnor
Färdigt. Sleva i dig så är du redo för resten av dagen.
Burken som kesellan låg i är perfekt att frysa in i och blir en lagom portionsstorlek.

1 kommentar: